Ovnbagt tortellini i tomatsovs

Denne her ret har jeg længe haft planer om at dele med jer. Tortellini er egentlig en pastatype, jeg plejer at gå udenom, men i denne ovnbagte udgave med smagfuld tomatsauce, smeltet mozzarella og oliven er den lille runde pastadims faktisk gået hen og er blevet en af mine livretter. Jeg Æææælsker den her ret og håber, du også vil.

Det skal du bruge:

Tomatsovs:
Olivenolie
3 fed hvidløg
2 ds hakkede tomater
En lille håndfuld frisk basilikum, hakket
Ca. 4 ansjosfileter( svarer til 10 g, når de er duppet tørre i køkkenrulle)
En terning grøntsagsbouillon
1/2 tomatdåse vand
Lidt rørsukker
Salt og peber

500 g tortellini med skinke og ost

1 kugle frisk mozzarella

15-20 kalamataoliven

Frisk basilikum til pynt

Sådan gør du:
Tænd ovnen på 200 grader.

Hvidløget hakkes, og svitses let i en gryde med olivenolie. Herefter tilsættes hakkede tomater, basilikum, bouillonterning – den smuldrer du bare i – og vand. Rør rundt.

Smid så ansjosfileterne på dit skærebræt, og hak dem så fint som muligt. Det må gerne blive splat. Det kommer du så med i gryden og rører godt rundt. Lad tomatsovsen stå og simre 5 minutters tid. Herefter smager du til med sukker(du skal nok regne med en tsk eller to), salt og peber. Den må godt være en smule til den salte side, da der også kommer pasta i retten, men hellere salte for lidt end for meget – man kan altid komme salt på sin portion ved bordet.

Nu hælder du dine tortellinis i et ovnfast fad – hos mig benyttes et højt tærtefad. Tomatsaucen hældes over og fordeles godt. Herefter hælder du vandet fra mozzarellaen og fordeler den i mindre stykker oven på pastaen. Til sidst kommes oliven på toppen, og fadet sættes på en rist midt i ovnen og bager til osten er gylden. Det tager ca. 20 minutter ved alm. over-undervarme.

Tip! Lad endelig være med at komme oliven med i saucen. De bliver så pivlækre af at ligge øverst og blive ristet lidt. Glæd dig også til de sprøde tortellini-kanter, der stikker op over sovsen og bliver gyldne og sprøde.

Nå, får lige styr på mit mundvand!
Når herligheden er færdig, pyntes der med friske basilikumsblade, og så er der serveret! Spis gerne en grøn salat til.

logoKat

Leave a Reply