Størstedelen af mit liv har jeg ikke brudt jeg mig ikke om spaghetti med kødsauce. Fra min barndom husker jeg, at min far indimellem serverede en brun en af slagsen – den fik vist endda en klat kulør – og der var ærter i. Den var virkelig ikke et hit hos mig, og siden har jeg helst gået uden om millionbøf, spaghetti kødsauce, væltet lokum…
Men så mødte jeg manden i mit liv. Han berigede ikke bare mit liv med kærlighed – han lavede også Spaghetti Bolognese til mig. Og en ny verden åbnede sig! For når man ellers giver den kærlighed, en god skvat rødvin og revet parmesan på toppen, er her jo tale om en virkelig herlig og velsmagende ret.
Når vi spiser Bolognese her i huset, er det ikke mig, der laver den. Det er ligesom ikke mit bord. Alligevel har jeg fået tiltusket mig opskriften på Nicolas’ hofret.
Jeg ved ikke, om det var i protest over, at han var på Roskilde Festival uden mig, men forleden dag trådte jeg ind på hidtil ukendt territorium. Jeg lavede hans Bolognese. Det viste sig, at jeg også godt kan finde ud af at lave den (muhaha!), og det samme kan du.
Det skal du bruge:
450-500g hakket oksekød (jeg brugte kun 400 g og der var altså rigeligt med kød)
2 medium gulerødder, revet
2 dåser hakkede tomater
2-3 fed hvidløg, finthakket
2 løg, finthakket
Bacontern – kan udelades
Rødvin – en god sjat, gerne flere
Oregano og timian – gerne frisk, hvis du har
Salt + peber
Lidt sukker
Olivenolie
Masser af kærlighed
Bacon steges nogenlunde sprødt og lægges til side på et stykke køkkenrulle. (Jeg hældte også baconfedtet fra) Olivenolie på panden. Hvidløg svitses let, herefter tilsættes løg, der steges med til de er blanke.
Knap en flaske rødvin op, og skænk dig et glas(Vigtigste detalje, har jeg fået at vide!)
Kødet kommes ved og brunes. De revne gulerødder tilsættes og steger med et par minutter. Rødvin + krydderier og bacon på! Sagerne står og hygger ved middel varme i 4-5 minutter. Flåede tomater tilsættes. Retten skal nu stå og simre en halv times tid ved svag varme.
Til slut rundes saucen af med lidt sukker og smages evt. til med mere salt og peber. (Min fik også lige et lille skvat eddike – jeg synes den manglede en smule syre)
Serveres med spaghetti og parmesan.
Jeg spiste her min Bolognese med sojabønne fettuccine fra a la eco. Det er et rigtig fint alternativ til kornpasta. Den er protein- og fiberrig, glutenfri, økologisk og har lav glykæmisk indeks, hvis man går op i den slags. Den har en god, sådan lidt bouncy konsistens, og så smager den ikke voldsomt af bønner. Når først den gode Bolognese er kommet på, smager man dem faktisk ikke.
Sæt gerne noget Eros Ramazzotti på ved servering. Det gør min kæreste sommetider. Skøre skid!;)
Velbekomme!