Lop’amok

Loppefund

Jeg elsker loppemarkeder! Kærlighedsforholdet har dog udviklet sig til tilfældige affærer, og der kan gå længere perioder, hvor jeg slet ikke skænker dem en tanke. Men her i weekenden har jeg taget revanche.

I kan her se mine loppefund. Som det ses på billedet, har jeg købt både teaktræshylde, marmorstager, fine ting i messing og kobber, diverse glasting i dejlig tungt, chunky glas, og så kom der sørme også en lille lampe med hjem. Sidstnævnte er jeg ret glad for. Den blev min for kun 25 kr, og jeg behøvede ikke engang prutte om prisen 😉

Den lille kobbersparebøsse er ret sjov, synes jeg. Der står “Sparekassen for Kjøbenhavn og omegn” på. Sparekassen for København og omegn blev stiftet i 1820 og eksisterede – så vidt jeg kan læse mig frem til – til 1920. Sparebøssen må derfor have nogle år på bagen. Damen, der solgte mig den, fortalte, at det i sin tid var banken, der havde nøglen. Ikke noget med at øsle opsparingen væk, dér! Bank-Big brother is watching.

Bakken forrest i billedet er en såkaldt flaskebakke (og trænger gevaldigt til en pudsning) Jeg fik den gratis med, men tænker at den er ganske anvendelig, når jeg har spisebord af træ. En våd flaske kan let lave en grim ring, og den kan bakken her så forhindre… smart!

Jeg har regnet mig frem til, at jeg samlet har givet 365 kr for mine nye, gamle ting.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.