Den BEDSTE burger

burger

Hvorfor havner man nogensinde der, hvor man får lyst til burger, ikke selv gider lave den og derfor bestiller den grummeste og mest unærende af slagsen fra den nærmeste grillbar? ..Når man selv kan lave den BEDSTE burger fra bunden, og faktisk få noget sundt sneget i den?

Sidste weekend havde jeg en alene-hjemme-aften, og faldt åbenbart i fælden med ‘grease.’ I hvert fald bestilte jeg burger + fritter og fortrød resten af aftenen, fordi det havde været så utilfredsstillende – og så var det oven i købet sådan lidt dyrt. Buhuu…

Nå, men i aften skulle der rådes bod! Nicolas og jeg lavede burger i grov fuldkornsbolle med frisk spinat, god bacon og en masse andet godt. Den var super simpel, men samtidig sååå god!

Burger

Når det kommer til den gode burger, har vi gjort os visse erfaringer, jeg synes er værd at dele:

  • Boller. Der er ikke noget mere kedeligt end en hvid, næringsforladt burgerbolle. I supermarkedet finder du let grove boller med både fibre og masser af fuldkorn. Schulstad har flere varianter, og der behøver altså ikke stå burger på pakken. (Eller endnu bedre: Bag dem selv, hvis du har tid)
  • Bøffen. Den er ikke det første, du steger på panden. Først steges baconen, og herefter kan bøffen suge den lækre røgede smag til sig. Smokin’ 😉
  • Bacon er ikke bare bacon. Køb et helt stykke og skær selv dine skiver. Du får en meget bedre baconsmag.
  • Osten. Lægges på bøffen de sidste minutter af stegetiden. Smeltet ost er bare bedst.
  • Tomater. Dem på stilk smager fantastisk og er de ekstra kroner værd.
  • Syltede agurker. Dem i skiver er slatne og vandede. Det er virkelig at foretrække at købe de hele og skære skiverne selv.
  • Ketchup OG sennep. Selv i McD’s lille cheeseburger er der ketchup og sennep – begge dele hører bare til, hvis du skal have den rigtige ‘burgersmag.’

Står den på burger i morgen? 😉

logoKat

Leave a Reply