Elins Kladdkaka

Elins Kladdkaka

Elin er en dejlig svensk pige, som jeg i mine ‘unge dage’ arbejdede sammen med i tøjbutikken Zara – den på Strøget. Vi havde det BEDSTE team af tøser til at styre butikkens Basic-afdeling!

I en eller anden hyggelig anledning bagte Elin denne svenske kladdkaka, og den herlige konsistens og chokolade-lækkerhed fik mig dengang til at lokke opskriften ud af hende. Forleden, da jeg rodede i min gamle opskriftssamling, slog det mig, at jeg faktisk aldrig fik bagt kagen. Det er der nu – knap ti år senere – blevet rådet bod på. Og kagen er stadig lækker. Den er oven i købet super nem at lave, og kræver ikke andet end de basisting, de fleste alligevel har i skabene.

Lav gerne kagen dagen før, du skal bruge den, og opbevar den på køl. Den er faktisk endnu bedre dagen efter.

Kladdkaka, opskrift

Tænd ovnen på 175 gr, alm. ovn

1. Smelt smørret og lade det svale
2. Rør æggene sammen med sukker og vanillesukker – jeg brugte rørsukker og               vanillepulver, og det fungerer fint. Pisk gerne med elpisker.
3. Bland de resterende tørre ingredienser
4. Rør æggemassen godt sammen med det tørre og det smeltede smør.
5. Massen hældes i en springform, der er smurt og drysset med rasp.
6. Kommes i ovnen og bages i 40 minutter.

40 minutter lyder umiddelbart af meget, men den er go’ nok.
Kagen skal i øvrigt ikke være helt gennembagt, da den skal være klæbrig i det – deraf navnet.

Elins Kladdkaka er lækker og næsten konfekt-agtig. Den vil derfor egne sig rigtig godt til dessert med f.eks. vanilleis til. Server også gerne med nogle friske bær, der kan balancere den søde kage lidt.

Velbekomme!

Svensk kladdkaka

logoKat

4 thoughts on “Elins Kladdkaka

  1. Ja, det må du prøve. Blåbær passer super godt til, blev Nicolas og jeg enige om. Den er desuden endnu bedre efter en overnatning i køleskabet;)

  2. Åh, vilken ära att få vara med här på ett hörn! Ja, blåbär passar ju verkligen gott till. Testa även med vispad grädde (piskefløde) och hallonsås gjord på frysta hallon (hindbær), socker och koncentrerad apelsinjuice, det är också en fin kombination. Behöver nog inte översätta för dig längre Katrine, men tänkte att det kan ju vara någon annan som undrar vad den där svenskan menar för något… 🙂

  3. Din kage fortjener uden tvivl en plads på bloggen! Den gjorde stor lykke her i huset;) Tak for tippet med hallonsås – lyder lækkert!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.