Fyldt kalkunbryst i stegeso

kalkunbryst

Ja, helt godt gør det sig nu ikke på billedet, men mit eksperiment med kalkunbrystet her var så velsmagende, at opskriften alligevel skal have en plads på bloggen.

Det der er med kalkunbryster er, at de kan blive noget så tørre og kedelige, hvis ikke man passer på, når man tilbereder dem. Det undgik jeg her ved at marinere brystet og stege det i min dejlige stegeso fra Le Creuset. Væden blev i gryden undervejs, og udover at bidrage til at kødet holdt sig saftigt og lækkert, fungerede den også som en slags sky, vi kunne hælde over kødet til servering.

Opskriften her kræver, at du kan lide hvidløg, for det er der ikke sparet på. Til gengæld lover jeg masser af både smag og velsmag. Og er man to, er her nem mad til tre dage.

Det skal du bruge:
Kalkunbryst, ca. 900 g

Marinade:
6 fed hvidløg
8 spsk olie fra glas med soltørrede tomater
1 dl rødvin
2 spsk soja
1 spsk tørret rosmarin
Friskværnet peber

Fyld:
75 g fetaost
5 soltørrede tomater – dem i olie
En lille håndfuld frisk spinat
1/2 løg

Kødnåle
Havsalt

Hvidløgene pilles og skæres i helt fine skiver. De røres sammen med de øvrige ingredienser til marinaden. Hæld marinaden i din stegeso.

Kalkunbrystet duppes tørt, og hvis der er overflødigt fedt eller andet snask, man ikke vil have med, fjernes det. Herefter snittes en lomme midt på brystet – her skal fyldet være, så jo større lomme, jo mere plads til det gode fyld. Bare sørg for, at kødet stadig hænger sammen i den ene side. Brystet smides nu ned til marinaden. Vendt det godt rundt, så alle ender og kanter bliver dyppet rigtig godt. Lad trække under låg en time eller to. Vendes evt. undervejs.

Mens kræet trækker, klargøres fyldet: Feta(her skal du altså købe et af de hele stykker – de små sørgelige terninger i væde, er der ikke noget ved) løg og soltørrede tomater skæres i tern, og det hele vendes med spinaten.

Når kalkunbrystet har soppet færdig, fyldes fyldet i lommen, og der lukkes til med kødnåle. Drys havsalt over. Brystet og eventuelle rester af fyldet lægges igen i gryden og steger ved 200 graders varmluft i cirka 45 minutter. Men det kan jo variere fra ovn til ovn. Det væsentlige er, at kødet er gennemstegt.

Når det er færdigt, kan du lige lade det stå og trække lidt i gryden, inden du fjerner nålene og skærer af det.

Jeg serverede det med frisk salat og det her über-lækre foccaciabrød, jeg fandt hos WE DO FOOD i Kødbyen i dag:

Foccacia

Kalkunbrystet smager dejligt koldt dagene efter – også som pålæg.

logoKat

Leave a Reply