Det skal du bruge:
150 g hvid chokolade
1 dl piskefløde
Skallen af en økologisk citron, finthakket
1/5 tsk vanillepulver
Ca. 1/2 tsk citronsyre (kan udelades)
Hvid og mørk overtrækschokolade – 50 g af hver er mere end rigeligt
Rålakridspulver og ekstra citronskal til pynt
Bring fløde med citronskal og vanillepulver i kog under omrøring. Tag gryden af varmen, og lad det trække 5-10 minutter.
Hak så chokoladen og kom den i flødeblandingen. Rør rundt til chokoladen er smeltet, og du har en ensartet masse. Smag til med citronsyre for at gøre ganacheen lidt mere frisk og syrlig. Herefter stilles massen på køl i en lufttæt beholder, til den er stivnet.
Når massen er til at have med at gøre, formes den til påskeæg. Jeg tog massen op med en ske, men endte altså med at forme æggene med klør fem – det var klart nemmest. Herefter stilles de på køl, så de ‘tørrer’ lidt og bliver mere faste igen.
Overtrækschokoladen smeltes over vandbad og æggene dyppes eller pensles. Mens de stadig er våde drysses lakridspulver på de hvide æg og lidt revet citronskal på de mørke.
Æggene størkner og opbevares på køl i lufttæt beholder.
Rigtig god påske!