Tæskelækre Thailand

Thailand

Hvis du synes, der har været lidt stille på bloggen de sidste par uger, har det sin naturlige forklaring. Jeg har været på ferie i Thailand for allerførste gang. Og sikke et land. Farvestrålende, frodigt og møghamrende varmt!

I Thailand har man orkideer så store som buske (billedet af den sørgelige pind, der står tilbage, når en orkide har boet hos mig i et par uger, dukker tarveligt op på nethinden til sammenligning…) og naturen bugner med de mest velsmagende frugter og krydderurter. Ligesom havet gemmer på den vildeste seafood. Hvis du tror, du har set en King prawn, så tag lige et smut til Thailand og se deres!

Klimaet, der er både varmt og fugtigt, kan på nogle dage virke lidt uoverskueligt for en bleg dansker som mig. Men det er altså i høj grad bidragende til de fantastiske madoplevelser, rejsen har givet mig. De kan virkelig finde ud af at lave mad, de thaiere. Selv det mest primitive gadekøkken kan vise sig at være en skøn smagsoplevelse, hvis ellers du og din mave tør.

De fleste steder står bøtter med fiskesauce, eddike, sukker og chili, så man kan selv smage til og justere styrken i retten. Men oftest vil du opleve, at din karry eller Tom Yum-suppe er rigeligt stærkt, når du får den serveret.

Restaurantkit, Thailand

Opfyldt af smækre smagsoplevelser og sanseindtryk er jeg nu hjemvendt med masser af inspiration til bloggen. Jeg har været på madkursus og lært, hvordan man laver en karryret uden brug af færdig karrypasta på glas, jeg har drukket spandevis af friske frugt-shakes og jeg har slubret adskillige velkrydrede supper i mig. Jeg tør derfor godt love, at der i fremtiden kommer indlæg med både vådt og tørt fra det varme, varme land.

logoKat

Leave a Reply