Frosne hindbær – klar til brug

Frosne hindbær

Dagens indlæg er snarere et tip end en egentlig opskrift. Det kommer sig af, at jeg er møgtræt af, at jeg ikke bare lige kan komme frosne hindbær i min morgensmoothie. For på posen står altid, at de skal koges før brug. Og hvem gider fange en madforgiftning, fordi man alligevel tog chancen?

Nå, men frygt ej, jeg har fundet en løsning! Udover de frosne hindbær skal du blot bruge en gryde og en eller flere isterningebakker. Det kræver selvfølgelig lidt forberedelse, men det tager ikke lang tid.

Sådan gør du:
Hæld frosne hindbær i en gryde, og vend dem rundt. Tilsæt gerne en lille sjat vand, og bring dem så i kog. Der står på pakken, at de skal koge fem minutter, så det skal de selvfølgelig have. Jeg koger dem gerne en smule mere og sørger for, at de bliver helt smattet ud – så er de nemmere at have med at gøre.

Lad så massen køle af, og hæld den i en isterningbakke – eller to, hvis du har varmet mange hindbær. Bakkerne sættes nu i fryseren og voila! Næste morgen kan du banke/trykke den ønskede mængde ud.

Du kan også sagtens komme dem alle i en frysepose. Det er mere hygiejnisk end en åben bakke, og lægger du dem tilbage i fryseren med det samme, fryser de ikke sammen.

Hindbær-terningerne kan du bruge som almindelige frosne bær – blenderen kan sagtens tage dem.

Her en hindbær-smoothe med bl.a. mandelmælk og avocado:

Hindbær-smoothie

logoKat

Leave a Reply