Gnocchi med grønkålspesto

Gnocchi avec

Den anden aften stod den på nem og lækker aftensmad. Tanken var egentlig, at jeg ville lave en tomatsauce til den indkøbte gnocchi, men med en rest basilikum i potte og en hel del grønkål i grøntsagsskuffen kom jeg på andre tanker: Pesto.

Der findes jo et hav af variationer, når man laver pesto. Fælles for dem er typisk olie, parmesan, nødder/kerner og noget bladgrønt. Jeg fik derfor lyst til at eksperimentere med en grønkålsudgave. Den blev god.

Vil du selv i gang, kræver det en blender eller foodprocesser. Pesto’en tager dog ikke lang tid at lave, og de andre ingredienser i retten tilberedes hurtigt.

Til to personer skal du bruge:
500 g gnocchi
Gode stilktomater
Rucola
Grana Padano eller parmesan

Grønkålspesto:
1 håndfuld frisk basilikum
2 store håndfulde grønkål
50 g mandler
1 tsk rørsukker
1 håndfuld revet parmesan
1 dl olivenolie
2-3 spsk citronsaft
Salt + peber

Mandlerne ristes på en pande. Grønkålen vaskes grundigt – der kan sidde spændende ting og sager i alle ‘krøllerne’ – og de værste grove stængler pilles fra. Alle ingredienser til pesto’en kommes i blenderen, der kører, til du har den ønskede konsistens. Jeg kan godt lide min pesto lidt grov. Smag til med salt og (gerne friskkværnet) peber.

Gnocchi’en kommes i kogende vand og koger til de flyder ovenpå. Det tager ikke mere end nogle få minutter. Når de er kogt, hældes vandet fra, og en ordentlig klat pesto vendes i.

Tilsæt så godt med rucola og tomater skåret i både, og riv lidt ekstra parmesan på toppen.

Så er der serveret!

Tip! Er du alligevel ikke til den sunde pesto med grønkål, kan du erstatte med denne lækre basilikumspesto med soltørret tomat.

logoKat

2 thoughts on “Gnocchi med grønkålspesto

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.