Sojamandler – en sund snack

Sojamandler

Herhjemme har vi som regel altid mandler stående i køkkenskabet. Det er smart. For får vi gæster eller lyst til noget godt, er det super nemt at trylle en lækker snack frem i form af sojamandler.

De knaser, og de er salte såvel som sunde. I hvert fald hvis man sammenligner dem med, hvad man ellers kan købe af færdige salte snacks, der ofte er spækket med dårligt fedt og diverse tilsætningsstoffer. Og så kan de frembringes på ingen tid. Eneste minus ved dem er, at de er svært vanedannende;)

Alt du skal bruge er:
Den ønskede mængde mandler
Sojasauce

Jeg bruger altid den tynde udgave af sojaen. Enten Kikkoman – den i glasbeholder med rødt ‘hælde’låg – eller den billige fra Asian Kitchen(fås i Netto), der sjovt nok også bærer en rød etiket.

Varm en pande godt op, og smid mandlerne på. De ristes, til de har fået lidt kulør på begge sider. Ryst panden indimellem, så mandlerne ikke brænder på. Når mandlerne er blevet ristet, slukkes for varmen, og der hældes godt med soja på, så alle mandlerne bliver vædet. Herefter rystes mandlerne rundt på panden, til sojaen er fordampet.

Lad mandlerne køle af på en tallerken eller bageplade. Så’ der snacks!

Sojamandler

logoKat

One thought on “Sojamandler – en sund snack

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.