Men trods alt er jeg nået frem til et resultat, jeg er meget tilfreds med. Rødspætte-fileterne, som Skagenfood var så gode at sponsere, er blevet virkelig lækre. Crusten her bidrager med masser af smag, samtidig med at fisken får lov til at være fisk.
Opskriften er nem at gå til, og jeg kan varmt anbefale, at man giver den et forsøg.
Ovnbagt rødspættefilet med dildcrust
2-3 personer
6 rødspættefileter af ca. 50 g
25 g revet grana padano eller parmesan
1 tsk finthakket citronskal
En stooor håndfuld frisk dild
75 g fuldfed creme fraice, 38%
1,5 skive fuldkornsknækbrød
Salt + peber
Olivenolie
Tænd ovnen på 200 grader – alm. ovn.
Bland creme fraiche, grana padano, citronskal og hakket dild i en skål, og smag til med salt og peber. Husk at osten i forvejen er lidt salt i smagen.
Herefter duppes rødspættefileterne tørre og og krydres med en smule salt og peber på den ene side. Herefter foldes de en enkelt gang, så de danner trekanter.
Smør lidt olie i bunden af et ildfast fad. Læg dem så over i fadet tæt ved siden af hinanden.
Creme fraiche-blandingen smøres oven på fisken.
Knækbrødet knuses til grove krummer. Det gøres nemt ved at komme det i en frysepose og slå med en kagerulle eller andet tungt. Fordel så krummerne over fisken, og dryp lidt olivenolie på.
Når ovnen har sin temperatur, sættes fisken ind på en rist midt i ovnen og bages i 12 minutter. Det varierer formentlig alt efter ovnen.
For at give lidt modspil til den meget møre fisk, serverede jeg den her med perlebyg kogt i Herbamare urtebouillon. De kogte kerner vendte jeg med en klat af den fede creme fraice, citronskal og årstidens grønt(grønkål, porre, gulerødder og blomkål) – lynstegt, så der stadig var masser bid.
Velbekomme!


