Grønkålsmoothie – ikke spor ‘kålet’!

grønkålssmoothie

Der er al mulig grund til at spise grønkål! Den hovedløse kål med de krusede blade er nemlig spækket med sundhed, så det er bare med at få kørt den indenbords på alle tænkelige måder. Med stor fornøjelse har jeg indtaget den flydende de sidste par morgener. Du skal selvfølgelig også prøve.

Smoothie’en her indeholder masser af dansk økologisk grønkål. Jeg har en pose liggende i grøntsagsskuffen, så det er super nemt lige at skylle en håndfuld eller to og smide med i blenderen.

Opskriften her giver smoothie til én.

Det skal du bruge:
2 store håndfulde frisk grønkål
1,5 dl skyr
2 spsk citronsaft + 1/2 tsk skal
1 spsk honning
1 spsk hørfrøolie
1 tsk kanel
Halvdelen af et stort, frisk æble – eller et helt lille

Evt. pynt: Granatæblekerner

Grønkålen skylles godt – der kan gemme sig skidt i alle ‘krøllerne’, og den grove stilk i midten fjernes. Kernehuset fjernes fra æblet, og det øvrige skæres i mindre stykker. Alle ingredienserne kommes i blenderen og køres, til du har en ensartet smoothie uden en masse klumper. Serveres i glas eller i skål.

Tip! Har du gæster til brunch, kan du jo hælde den på flere små glas og pynte med granatæbler.

Derfor skal du spise grønkål:
Grønkål er rig på vitaminer og mineraler, skulle styrke vores celler, lindre inflammation og hjælpe kroppen med at afgifte. Norsk forskning viser sågar, at grønkål skulle virke hæmmende på væksten af kræftceller. What’s not to like?

logoKat

Leave a Reply