Saftige, intense mintbrownies

brownies

I weekenden holdt vi navngivningsfest for lille B og fik skøn brunch udefra. Dog var jeg nødt til at supplere den leverede brunch med disse saftige brownies, jeg forinden havde eksperimenteret med. I stedet for den klassiske version med chokolade og nødder lavede jeg nemlig en mint-version, der blev så god, at jeg kommer til at bage dem igen og igen.

Kagen giver 12 gode brownies og tager ikke alverdens tid at lave. Man kan sagtens tilføje nødder, hvis man synes, men mintudgaven gør det altså virkelig godt, som den er. For at pimpe kagen til den festlige lejlighed toppede jeg den med dulche de leche (her brugte jeg en sprøjtepose) og havsalt.

Det skal du bruge:
200 g mørk mintchokolade (jeg brugte Marabou Premium 70% Cocoa Mint)
175 g smør
175 g rørsukker
150 g brun farin
130 g hvedemel
3 æg

Tænd ovnen på 170 gr. varmluft.

Chokoladen brækkes i mindre stykker, og smørret skæres i tern. Begge dele smeltes ved svag varme over vandbad, mens du rører rundt. Jeg gjorde det, at jeg kom det i en mindre gryde, som jeg satte i en større gryde med kogende vand på laveste blus.

Når du har en ensartet masse, kommes sukker og farin med i vandbadet. Her røres godt, til sukkeret er delvist opløst. Pas endelig på varmen! Bliver chokoladen for varm, får du en grumset masse, du kan hælde i skraldespanden. Så benyt så svag varme som muligt, eller tag evt. gryden (og hele vandbadet) af varmen, og rør her i stedet.

Kom massen over i en skål. Si melet heri, og rør godt rundt. Herefter tilsættes æggene, og der røres igen, til dejen er homogen.

Kom et stykke bagepapir i en firkantet bageform – min var cirka 25 x 17 cm – og hæld dejen i. Kagen bages i den forvarmede ovn i 30-35 minutter. Den er færdig, når den begynder at ‘revne’ lidt i overfladen og er nogenlunde fast, når du trykker på midten.

Lad kagen køle helt af, før du går ombord i den. Den er allerbedst efter en overnatning i køleren, så bag gerne dagen før, du skal bruge den.

Kagen skæres i firkanter og pyntes evt. inden servering.

God fornøjelse!

NB! Ønskes en mindre intens mintsmag, har jeg også god erfaring med at bruge 150 g mintchokolade og 50 g almindelig mørk chokolade.

logoKat

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.