At koge sin karamel…

karamel

Smid en dåse kondenseret mælk i en gryde med kogende vand, og høst herlig karamel tre timer senere. Det lyder næsten for godt til at være sandt, og af samme grund var jeg simpelthen nødt til at afprøve det. 

Jeg tør slet ikke tænke på, hvor meget gas mit komfur har brændt af i forsøget, men hold nu op, hvor er det blevet en fin karamelmasse. Fuldstændig som dulce de leche – det der italienske stads. Har du ikke selv prøvet det, er du nødt til at gøre det!

Sådan gør du:
Fjern etiketten på en dåse kondenseret mælk(udgaven med sukker!), kom dåsen i en gryde og hæld vand over, til det dækker. Bring vandet i kog, og lad det hele stå og simre i tre timer. Du skal sørge for, at dåsen hele tiden er dækket, så hæld evt. kogt vand på undervejs. Når de tre timer er gået, fjernes dåsen forsigtigt fra gryden og køler helt af. Herefter er karamellen klar til brug.

Er du alligevel i gang med at brænde energi af, kan du lige så godt koge nogle stykker. De uåbnede dåser kan opbevares på køl i et godt stykke tid 🙂

Når jeg på et tidspunkt har fået armene ned over, hvor fin en karamel, jeg har frembragt, skal den selvfølgelig også bruges til et eller andet. Jeg har derfor lumske planer om at kaste mig ud i en Banoffee Pie her i weekenden. Der skal nok komme et indlæg en af dagene. Indtil da kan man jo lade sig ‘karamellisere’ af billederne her:

karamel

karamel

karamel

logoKat

Leave a Reply