Jeg har Louise Bruuns ‘Lykkemad’ stående blandt mine kogebøger og har længe haft lyst til at lave hendes granola. Den er sukkerfri, men sødet med agavesirup og kanel, og så er der masser af gode fedstoffer fra nødderne. I går blev den langt om længe testet, og resultatet blev virkelig lækkert.
Sådan gør du:
Kokosolie og sirup smeltes i en gryde på lavt blus. Kanel blandes i. Herefter blandes de øvrige ingredienser godt sammen med den flydende masse og fordeles på en bageplade beklædt med bagepapir (faktisk vil jeg anbefale, at man breder det over to bageplader, da det ellers vil blive et temmelig tykt lag) Kommes i en varm ovn på 170 gr. i ca. 10 min. Det skal ikke være alt for ristet, så hold øje.
Lad granola’en køle helt af, før den kommes på glas.
Bemærk i øvrigt den skønne granitplade! Det er min kærestes far, der har været så sød at lave en pizzasten af bornholmsk granit til os. Han er vaskeægte stenhugger – det er da lidt sejt 😉