Melfri morgenmuffins

Melfri muffins

Når det kommer til brød, kan jeg godt lide at eksperimentere med melfri alternativer – de efterlader bare maven lidt gladere (og fladere?) Det kom der her til morgen fem fine muffins-boller ud af.

Melfri morgenmuffins – 5 stk

3 æg
1 spsk honning
1 tsk salt

175 g mandelmel
25 g solsikkekerner
3/4 tsk bagepulver
1 spsk blå birkes
1 spsk sesamfrø
1 spsk chiafrø
1 håndfuld valnødder, hakket
Et skvat rismælk (eller ko- eller soyamælk)
Kokosolie til muffinforme

Ovnen opvarmes til 200 gr. ved varmluft.

Æg, honning og salt røres godt sammen, og de øvrige ingredienser kommes i. Jeg brugte bare, hvad jeg havde af frø i skabet – andet kan være lige så godt. Det hele røres til en ensartet masse.

Muffinformen smøres med kokosolie og dejmassen hældes i til kanten. Jeg har en stor form med plads til tolv styk, og jeg kunne her fylde de fem.

Morgenbollerne bages til de er gyldne og færdige. Jeg er ikke sikker på, præcis hvor længe mine fik. Jeg vil skyde på 20 minutter, men hold lige øje, hvis du kaster dig ud i projektet;)

Velbekomme!

melfri muffins

melfri muffins

logoKat

Leave a Reply