Torsk a la pizzaiola

Endnu en pasta-favorit herhjemme. Smagen af hvidløg, kapers og kalamataoliven i selskab med søde modne tomater er intet mindre end forrygende. Og hey, vi får noget sund fisk på bordet! Hvis du er glad for Gratineret tortellini i tomatsovs, kan du roligt give dig i kast med denne her.

Opskriften giver mad til 4 personer.

Det skal du bruge:

1 1/2 dl olivenolie
4-5 fed hvidløg
250-300 g gode modne cherrytomater – gerne San Marzano
3 spsk kapers
20-25 kalamata-oliven
300-400 g torskefilet eller -loins
En lille håndfuld frisk oregano
Salt + peber på kværn
1 kugle mozzarella
Din foretrukne spaghetti eller friske pasta

Sådan gør du:

Skær hvidløgsfed i tynde skiver, og vask tomater samt oregano.

Herefter opvarmes en sorterpande eller lignende med låg, og olien hældes i. Når den er varm, svitses hvidløg let gyldent – pas på de ikke bliver for mørke og derved bitre!
Ned til hvidløgene kommes hele tomater, oliven, kapers og halvdelen af oreganoen. Salt og peber på. Det hele står nu og småkoger i 10 minutters tid.

Imens dupper du torsken tør og skærer den i mindre stykker af 4-5 cm. Drys med salt og peber.

– Og så er det nok nu, du skal koge vand til pastaen..?

Når de gode sager på panden har stået og hygget sig og tomaterne er ‘punkteret’, lægger du fiskestykkerne ovenpå og lader retten simre videre i små 10 minutter eller til fisken er tilberedt.

Mozzarellaen skæres så i skiver og lægges på toppen. Læg låg på, og lad osten smelte. Pynt herefter med frisk oregano.

Server med pasta, og nyd hver en mundfuld.
Velbekomme!

logoKat

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.