Dobbel chokoladekage

Da min søn fyldte fem tidligere på året var der – som altid i festlige sammenhænge – en glimrende mulighed for at frembringe noget sødt og syndigt. Den unge mand ønskede sig “noget snasket med chokolade”, så en fin chokoladekage i lag lå lige til højrebenet.

Bundene er en basisopskrift jeg fandt i Spis Bedre, og kan bruges til alt muligt andet også. Cremen ville jeg gerne have flødelækker, men pisket fløde med chokolade er der ikke meget hold i, så jeg har hentet hjælp i nogle blade husblas, der sørger for en fast creme, der faktik bliver mellem lagene. Husblassen er ikke svær at have med at gøre, så giv den endelig et forsøg.

Det skal du bruge:

Kagebunde
2 æg
2 dl kærnemælk
1 1/4 dl smagsneutral olie – f.eks raps- eller solsikkeolie
200 g hvedemel
300 g sukker
40 g rent kakaopulver
1 tsk vanillesukker
1 tsk bagepulver
1 tsk natron
3/4 tsk salt
1 1/2 dl friskbrygget kaffe

Chokoladecreme
1/2 l piskefløde
150 g (mørk) chokolade
Tre blade husblas

Topping
En god håndfuld friske blåbær – gerne af den usprøjtede slags
Hakket chokolade – f.eks.både mørk og mælk som her
Evt. Tørrede blomsterblade fra kornblomst

1-3 springforme, 22 cm i diameter

Sådan gør du:

Kagebunde

Bages helst dagen før og overnatter i køleskabet.

  • Tænd ovnen på 180°C ved varmluft
  • Bryg en kop stærk kaffe, og sæt den til side
  • Æg, kærnemælk og solsikkeolie piskes sammen i en skål
  • Mel, sukker, kakaopulver, vanillesukker, bagepulver, natron og salt blandes godt sammen, og herefter sigter du det ned til det våde i skålen
  • Kaffen – eller altså 1 1/4 dl af den – der ikke længere er skoldhed, hældes også i skålen. Det hele røres sammen til en ensartet dej. Vej gerne dejen, så bundene bliver lige store. 1/3 af dejen til hver bund.
  • Springformen(e) beklædes med bagepapir og smøres. Herefter hældes den rette mængde dej i.
  • Kagebundene bages ved 180° varmluft, til de er gennembagte. Altså ingen dej, der klistrer fast på kødnålen, når du tester. Hos mig tog det præcis 16 minutter, men ovne er som bekendt forskellige. Bager du i en mindre bageform, bliver bundene tykkere og skal bages lidt længere, formentlig.
  • Når alle bunde er bagt, køles de af, pakkes ind – lad gerne bagepapiret blive imellem dem – og sættes i køleskabet.

Chokoladecreme

  • Husblassen lægges i en skål med koldt vand. Her bliver den cirka 15 minutter.
  • Hak chokoladen, og kom den i en skål.
  • Fløden varmes i en gryde til lige inden, den koger. Herefter tages den af varmen. Tag husblassen – et blad ad gangen – og smelt den i fløden under omrøring.
  • Til sidst hældes den varme flødeblanding over den hakkede chokolade, og der røres stille og roligt, til det er smeltet og ensartet. Bruger du mørk chokolade som jeg, kan du røre noget flormelis i, hvis den skal sødes lidt.
  • Kom cremen i en frysepose og i køleren. Lad den ligge her nogle timer til den er helt kold. Gerne natten over.
  • På den lyksalige dag, hvor kagen skal samles og indtages, kommes cremen i en skål, hvorefter den med elpiskeren piskes til den er lækker og luftig.

Kagen kan nu samles og pyntes. Start med at lægge en kagepund på et fad, smør et godt lag creme på og fortsæt sådan. Slut af med creme. Pynt med bær, hakket chokolade og blomster.

Velbekomme!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.