Pavlova toppet med sommer

Pavlova2

I weekenden skulle vi have gæster til spisning, og da vejret havde fået os godt og grundigt sommerstemte, besluttede vi at grille. Og når man griller, skal man da slutte af med en dejlig sommerdessert.

Sandheden er, at vi ikke er sådan rigtig gode til at administrere søde sager her i huset. Så får vi gæster, ser jeg som regel mit snit til at frembringe noget syndigt  – så er der i det mindste nogen til at hjælpe os med at udrydde skidtet!;)

Jeg var ude efter noget, der var friskt og ikke alt for sødt. Det blev til Pavlova – en både sprød og sej marengsbund, der toppes med flødeskum og frisk frugt.

Versionen her blev med rabarberkompot, friske hindbær, masser af mynte(smagte helt fantastisk!) og pistacienødder. Den skal helt sikkert laves igen, men næste gang vil jeg udelade rabarberkompotten og komme nogle flere bær på.

Uhmm… tanken om friskplukkede danske sommerbær… Nå, til opskriften!

Pavlova med hindbær, mynte og pistacienødder
Nok til 6 personer

Det skal du bruge:

Marengs:
4 æggehvider
250 g rørsukker
1 tsk hvidvinseddike
1 tsk Maizena
1/3 tsk Urtekram Vanillepulver

½ liter  piskefløde.

Topping:
1 håndfuld usaltede pistacienødder
300 – 400 g friske hindbær eller blandede bær
Masser af frisk mynte

1. Tænd først ovnen på 150 grader, almindelig ovn – ikke varmluft.
Tegn en cirkel på et stykke bagepapir ved at tegne en streg rundt om en stor tallerken.

2. Pisk æggehviderne stive med en håndmixer. Jeg brugte en pakke pasteuriserede hvider. Her er fire bægre, der tilsammen indeholder fem hvider, så jeg lod en skvat blive tilbage i det sidste bæger. Pisk så sukkeret med lidt ad gangen, indtil marengsen bliver blank. Pisk eddike, Maizena og vanillepulver med.

3. Læg bagepapiret (med din kuglepensstreg nedad) på en bageplade. Spred nu marengsmassen inden for cirklen – jeg brugte en dejskraber. Lav en højere kant hele vejen rundt, så der bliver en slags krater i midten.

4. Når ovnen har nået de 150 grader, bager du marengsen i en time. Sluk så for ovnen og lad marengsen stå og hygge sig en halv times tid i eftervarmen. Den køles helt af før servering, hvor den forsigtigt løftes af bagepapiret og over på et fad.

5. Skyl hindbærrene og lad dem dryppe af i et dørslag. Vask myntebladene, og hak dem i fine strimler. Hak pistacienødderne groft.

6. Pisk fløden til skum, og fordel den i det fine, runde krater i marengsen. Herefter topper du med hindbær, mynte og nødder.

Serveres med det samme, mens fløden stadig er kold.

Velbekomme!

logoKat

One thought on “Pavlova toppet med sommer

  1. Pingback: Pavlova med vanillefløde og jordbær - Katten og SækkenKatten og Sækken

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.