Pavlova med vanillefløde og jordbær

Weekenden bød på regn – masser af den. Søndag var der dog nogen, der forbarmede sig over os, og da opklaringen varslede sol og tørvejr, var min bedre halvdel ikke sen til at finde grillstarteren frem. Til ære for farmor og Stoffer, der kom på besøg, og de æggehvider i køleskabslågen, der altså skulle bruges nu, serverede jeg dessert i form af pavlova.

Pavlova er sådan set en ganske nem dessert at lave. Ikke så meget fiks faks. Den kræver bare, at du beslutter dig i god tid. Marengsen skal nemlig bruge halvanden time i ovnen + køle af, før den er klar til at blive pyntet med fløde og andre gode sager.

Jeg har her lavet en version med sommerens skønne danske jordbær, grofthakket mørk chokolade og appelsinskal. Opskriften giver rigeligt til seks personer.

Det skal du bruge:

Marengs:
4 æggehvider
250 g rørsukker
1 tsk hvidvinseddike
1 tsk Maizena

1/2 liter piskefløde
1/3 tsk Urtekram Vanillepulver

En bakke solmodne jordbær
100 g mørk chokolade
Skallen fra en usprøjtet appelsin

1. Tænd ovnen på 150 grader, almindelig ovn. Brug endelig ikke varmluft, da vi skal bruge eftervarmen. Den får man ikke ved brug af varmluft. Skulle jeg hilse at sige.

2. Hæld æggehviderne(her bruger jeg pasteuriserede, så jeg slipper for at stå og fedte med at skille hviden fra blommen) i en skål. Pisk dem stive, så du kan vende skålen, uden at de ryger ud.

3. Tilsæt så sukker lidt ad gangen, og pisk, til marengsmassen bliver blank. Eddike, Maizena og eddike piskes også i.

4. Fat et stykke bagepapir, og tegn en stor cirkel – f.eks. omridset af en tallerken. Læg papiret på en bageplade med kuglepensstregen nedad. Herefter kan du sprede marengsmassen ud ved at følge stregen. Glat ud, så du har i et jævnt lag.

5. Når ovnen har nået de 150 grader (det har den sikkert, når du er nået hertil), sættes pladen med marengs ind midt i oven, hvor den skal bage en time. Herefter slukker du for ovnen, og lader den stå yderligere en halv time i eftervarmen. Tag så marengsen forsigt af pladen, og lad den køle helt af på en rist.

6. Lidt før servering vasker og skærer du dine jordbær. Chokoladen hakkes groft, og appelsinskallen rives. Fløden piskes til skum med vanillepulveret og fordeles over marengsbunden. Og så kan du ellers pynte herligheden med jordbær, chokolade og skal.

Serveres asap – velbekomme!

Vil du have lidt inspiration til anden topping, kan du få mere pavlova her

logoKat

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.