Hjemmerørt hummus

Hummus - easy peasy

Herhjemme er hummus en fast del af madrepertoiret. Det smager skønt, og hvis jeg ellers har nogle kogte kikærter liggende, tager det ikke mange øjeblikke, før vi kan nyde den herlige kikærtepuré. Jeg serverer den gerne i selskab med salat og ristet rugbrød eller knækbrød – dejligt både som frokost og et let aftensmåltid.

Jeg laver den altid på Gefühl, men jeg har her forsøgt at skrive mængderne ned i en opskrift.

Det skal du bruge:
500 g kogte kikærter
1-2 fed hvidløg, knuste
3 spsk olivenolie
2 tsk stødt spidskommen
2 tsk tahin
1 spsk citronsaft
½ dl vand
Salt + peber

Ved servering:
Olivenolie
Paprika

Det hele starter faktisk dagen inden, du vil lave hummus. At lave hummus på dåsekikærter er i min optik et ‘no go’, så du skal have fat i en pose af de tørrede, som du sætter i blød i rigeligt med vand natten over. Dagen efter hælder du vandet fra, skyller kikærterne og hælder dem i en gryde med frisk vand. Bare kog hele posen, nu du er i gang. De resterende kikærter kan opbevares i fryseren og findes frem, næste gang, du får brug for dem. De koges i cirka 45 minutter, eller til de er helt møre. Vandet hældes fra, og kikærterne køles af.

Har du en altædende blender, er det faktisk bare at smide alle ingredienserne derned og køre det til en ensartet masse.

Jeg har dog en blender, der som regel strejker, når jeg vil blende netop denne spise. Jeg gør det derfor lidt anderledes for at undgå for meget bøvl. Her er mit trick: Hæld kun kikærterne i blenderen. Uden alt det snaskede køres de let til en melet masse. Den hælder du over i en skål og blander godt sammen med de øvrige ingredienser.

Smages til med salt og friskkværnet peber.
Stilles i køleskabet inden servering, hvor du drypper lidt god olivenolie på toppen og drysser med paprika.

Så’ der hummus!

Hummus - easy peasy

logoKat

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.