Aftensmaden skulle være nem i dag. Sommervarmen giver hverken lyst til varm mad eller flere timer foran gryderne, så efter en tur forbi frysedisken i Irma besluttede jeg, at vi skulle have pitabrød med spicy falafler fra Urtekram. Hertil forsøgte jeg at lave den der mega gode chili, der altid står fremme i en metalskål, når man er på shawarma-bar. Den der er så god, at man trodser risikoen for maveonde – for hvem ved, hvor længe sådan en fætter har stået og samlet støv og baktusser ved stuetemperatur?
Bornholmeren og jeg blev enige om, at resultatet var så godt, at min chili fortjente et blogindlæg.
Ud over chili og falafler var her naturligvis pitabrød – jeg brugte en grov variant – babyspinat, bredbladet persille, små tomater, rå løg og hakkede syltede agurker. Sidstnævnte er især et hit. Jeg rørte desuden en mild dressing af skyr, et skvat olivenolie, en smule ketchup, salt, peber og lidt finthakket persille. Den blev fortyndet med vand for en bedre konsistens. Dressingen spiller rigtig godt med den stærke chili.
Men nu til sagens kerne.
Det skal du bruge:
En lille ds. tomatpuré (70 g)
¾ dl smagsneutral olie – erstat evt. noget af olien med olivenolie for lidt Gesundheit
3 spsk tørret chili
1½ spsk ketchup – jeg brugte Beauvaís
¾ tsk stødt spidskommen
Salt + peber
Alle ingredienser blandes sammen. Lav gerne chilien i god tid, så den tørrede chili kan nå at ‘vågne’ lidt;)