Cremet chiagrød med vanille

chiagrød
Indrømmet. Bøtten med chiafrø har fået lov til at stå og passe sig selv temmelig længe i mit køkkenskab. Men nu skriver vi januar, og min morgenmad er så småt begyndt at være sundere. Hidtil har den (lidt for) ofte stået på hjemmebagte surdejsboller;) Derfor kom chiafrøene igen frem den anden aften, hvor jeg klargjorde en herlig chiagrød til næste morgen.

For at tilføre lidt ekstra til den chiagrød jeg før har lavet, kom jeg skyr i blandingen denne gang. Det giver ekstra proteiner til de i forvejen næringsrige frø, men viste sig også at gøre grøden langt mere cremet, ligesom skyren har en frisk let syrlig smag.

Du kan variere grøden meget. Jeg brugte minimælk, men sød rismælk – eller hvad med den rare sojadrik med vanille? – ville garanteret også være godt. Prøv dig frem. Vanillen kan også erstattes eller suppleres med kanel, lakridspulver, ingefærpulver eller andet spændende.

Det skal du bruge:
1/2 dl chiafrø
1 dl skyr
1 1/2 dl mælk
1/4 tsk vanillepulver f.eks. fra Urtekram
1 tsk agavesirup
Din yndlingstopping

Aftenen før blandes chiafrø, skyr, mælk, vanille og agavesirup i en skål. Rør godt rundt, så frøene ikke klumper sammen. Sæt film over, og stil grøden i køleskabet. Her suger chiafrøene væsken til sig, mens du sover.

Næste morgen rører du i grøden igen og kan tilsætte, hvad end frugtskålen eller skabene byder på. Jeg har her tilsat banan, granatæble og udblødte mandler.

Tip! Hvis du ikke forvejen udbløder din mandler, må du endelig give det en chance!
Mandlerne fra supermarkederne kan ofte være temmelig indtørrede og kedelige i smagen. Men ved at lægge dem i et glas med vand og sætte det i køleskabet, vækker du nyt liv i de ellers så kedelige mandler, der bliver både sprøde, friske og mere næringsrige igen.

Sørg blot for at fiske dem op med en ren ske, når skal bruge dem. Har du lavet en større portion, er det en god idé at skifte vandet efter et par dage.

Velbekomme!

logoKat

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.