Vietnamkylling med citrongræs

vietnamkylling2

Denne her ret har været på madrepertoiret, siden jeg var 16, vil jeg tro. Jeg fik den serveret hos en veninde og fik siden fingrene i opskriften, fordi jeg faldt pladask for sammenspillet mellem citrongræs, fiskesauce og thaibasilikum.

Jeg vil her dele smagsoplevelsen med jer. For smagene spiller bare! I høj grad på grund af den lækre citrongræsmarinade. Opskriften på den kan du også bare pille ud og bruge i andre sammenhænge – det gør jeg selv nu og da;)

Portionen her giver mad til ca. 3 personer.

Det skal du bruge:

Marinade:
2 stilke frisk citrongræs, finthakket
4 fed hvidløg skåret i tynde skiver
1 spsk rørsukker
3 spsk fiskesauce

4 kyllingefileter
Olie, gerne jordnødde- eller sesamolie

4 forårsløg
Ca. 2 friske røde chilier – alt efter hvor stærke de er

Et par håndfulde bønnespirer
1 agurk
Thaibasilikum

Kyllingefileterne skæres i mindre stykker og lynsteges i olie i en varm wok – 2-3 min. på hver side.

Marinaden blandes sammen, og den tilberedte kylling vendes i. Lad blandingen trække mindst en halv time.

Forårsløgene skæres i skiver, og chilien i fine strimler. Jeg lader kernerne blive ved, men dem kan du evt. fjerne, hvis du ikke tåler så stærk mad. Husk i øvrigt at smage på chilien først. De kan variere meget i styrke.

Varm igen wokken op, og svits forårsløg og chili let i olien. Tilsæt herefter kylling og marinade, og lad det hele koge op.

Agurken skrælles og halveres, og kernerne i midten skæres fra. Skær så halvmåneformede skiver af hele agurken. Bønnespirer og 20-30 blade basilikum vaskes. Lige inden servering blandes de friske sager i retten, så det ikke står og bliver blødt – der findes ikke noget værre end varm, blævret agurk…

Serveres med basmatiris (gerne de brune) eller nudler vendt i lidt sesamolie.

Velbekomme!

vietnamkylling4

logoKat

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.