Denne her ret har været på madrepertoiret, siden jeg var 16, vil jeg tro. Jeg fik den serveret hos en veninde og fik siden fingrene i opskriften, fordi jeg faldt pladask for sammenspillet mellem citrongræs, fiskesauce og thaibasilikum.
Jeg vil her dele smagsoplevelsen med jer. For smagene spiller bare! I høj grad på grund af den lækre citrongræsmarinade. Opskriften på den kan du også bare pille ud og bruge i andre sammenhænge – det gør jeg selv nu og da;)
Portionen her giver mad til ca. 3 personer.
Det skal du bruge:
Marinade:
2 stilke frisk citrongræs, finthakket
4 fed hvidløg skåret i tynde skiver
1 spsk rørsukker
3 spsk fiskesauce
4 kyllingefileter
Olie, gerne jordnødde- eller sesamolie
4 forårsløg
Ca. 2 friske røde chilier – alt efter hvor stærke de er
Et par håndfulde bønnespirer
1 agurk
Thaibasilikum
Kyllingefileterne skæres i mindre stykker og lynsteges i olie i en varm wok – 2-3 min. på hver side.
Marinaden blandes sammen, og den tilberedte kylling vendes i. Lad blandingen trække mindst en halv time.
Forårsløgene skæres i skiver, og chilien i fine strimler. Jeg lader kernerne blive ved, men dem kan du evt. fjerne, hvis du ikke tåler så stærk mad. Husk i øvrigt at smage på chilien først. De kan variere meget i styrke.
Varm igen wokken op, og svits forårsløg og chili let i olien. Tilsæt herefter kylling og marinade, og lad det hele koge op.
Agurken skrælles og halveres, og kernerne i midten skæres fra. Skær så halvmåneformede skiver af hele agurken. Bønnespirer og 20-30 blade basilikum vaskes. Lige inden servering blandes de friske sager i retten, så det ikke står og bliver blødt – der findes ikke noget værre end varm, blævret agurk…
Serveres med basmatiris (gerne de brune) eller nudler vendt i lidt sesamolie.
Velbekomme!

