Grønkålchips – haps!

kaalvaersgo

Lad mig starte med at sige, at ideen hverken er ny eller min. Overalt på diverse blogs og hjemmesider findes versioner af det, der dybest set er grønkål vendt i olie og krydderier og bagt i ovnen. Det ville jeg også prøve!

Først og fremmest skal man bruge grønkål. Den er en vintergrøntsag og er derfor at finde i en del supermarkeder lige nu. Skyl den rigtig godt før brug. Der er masser af fordybninger og ‘krøller,’ hvor der kan gemme sig snavs og sager. Når man én gang har fundet snegl og lignende i sin grønkål (det har jeg), er man altså grundig med rengøringen.

Groenkaalchips

Ovnen tændes på 80 grader ved varmluft.

Grønkålen tørres godt, og stænglen i midten fjernes – den skulle efter sigende være kedelig at tygge på. Herefter snittes kålen i (store) mundrette stykker og kommes i en skål. Her blandes den med olivenolie og hvad end, man vil tilsætte af krydderi. Jeg brugte urtesalt, revet parmesan og citronsaft. Det er en god idé at bruge hænderne til at fordele olie mv. jævnt.

Kålen bredes ud på en bageplade i ét lag og bages 35 minutter, eller til kålen er knassprød, men ikke brun. Køles af og serveres.

Lav gerne flere plader. Kålen krymper voldsomt i varmen. Hertil kommer, at de sunde chips med deres salte og let bitre smag er virkelig lækre – og svære at holde fingrene fra, når først skålen står på bordet 😉

groenkaal

logoKat

Leave a Reply