Melfri bananpandekager

Bananpandekager fra Katten og Sækken

Når jeg en morgen trænger til lidt andet end skyr, kogt æg eller ristet rugbrød, laver jeg bananpandekager. Navnet er måske lidt misvisende, da her snarere er tale om en bananomelet. Men vi spiser dem som pandekager, og de smager skønt toppet med frisk frugt og mandler. Bruger du modne bananer, giver de masser af naturlig sødme, så det på ingen måde er nødvendigt at bade dem i sirup eller lignende.

Bananpandekager
2 pers.

Halvanden banan
Fire æg
Kokosolie

Bananerne ‘klædes af’ og moses med en gaffel. Herefter tilsættes alle fire æg, og det hele blandes/piskes godt sammen, til det er ensartet.

Varm nu en pande op, og tilsæt godt med kokosolie – det giver en virkelig god smag. Pandekagedejen hældes på panden og steges ved middel varme, til den er færdig på den ene side. Hold øje, den kan let blive branket! Herefter tager du din spatel og deler den store pandekage, først på den ene led og så på den anden – så du har et kryds og fire lige store dele. Pandekagerne kan nu forsigtigt vendes uden at gå i stykker.

Når de er færdige, arrangeres to stykker på hver tallerken og toppes med frugt, bær, nødder eller hvad du har lyst til.

Velbekomme!

Bananpandekager fra Katten og Sækken

logoKat

Leave a Reply