Med solens varme kommer også lysten til kolde drikke. Er man kaffedrikker, er isversionen derfor et skønt alternativ til den sædvanlige kop dampende kaffe.
Denne her iskaffe har jeg lavet i årevis, men har af uforklarlige årsager glemt at dele den på bloggen. Den er enkel at lave og nem at huske – ja titlen har nemlig med mængderne at gøre! 😉 Og så smager den selvfølgelig godt. Bare se at komme i gang!
Det skal du bruge:
3 tsk. snabbkaffe
2 tsk. ahornsirup*
1 dl. vand
Isterninger
Letmælk*
I en shaker eller et glas med skruelåg kommes kaffe, sirup og vand. Ryst godt, til kaffen er opløst. Du kan også bare piske det sammen med en gaffel. Fyld så isterninger i et rummeligt glas, hæld kaffeblandingen på, og top med mælk. Voila!
Note: Sirup og mælk kan sagtens varieres. Er du f.eks. til havredrik, fungerer den også rigtig fint til formålet. Hold dog lidt igen med siruppen, da iskaffen ellers let kan blive for sød.