Cremet cashewnøddesmør

Selv et lille glas cashewnøddesmør koster nemt over en 50’er, så det kan godt betale sig at lave den selv. Svært er det ikke, men det kræver altså lidt tålmodighed og en maskine med en god motor.

Du kan bruge smøret i dine hjemmelavede dadelkugler, til dressinger og dips eller simpelthen smøre den på brødet, som du ville gøre det med peanutbutter. Den er lækker, mild og cremet. Desuden er smør af cashewnødder med sin naturlige sødme et sundt alternativ til de ultraforarbejdede, sukkerholdige smøreprodukter, du kan finde i butikkerne. Giv det er forsøg!


Det skal du bruge:

200 g cashewnødder
Lidt salt
Tålmodighed

Sådan gør du:

Hæld nødderne i en foodprocessor, minihakker eller hvad du har til rådighed. Og så skal der ellers bare blendes.

Nødderne vil først blive malet til mel for senere at blive mere grumsede. Efter noget tid vil det klumpe sammen og måske mest af alt ligne en slags dej, men fortvivl ej! Du er på rette vej! Vigtigt er, at du ikke får din maskine til at brænde sammen. Så hold gerne pauser undervejs. Bliver motoren meget varm, er det en god indikator på, at du skal stoppe. Lad motoren køle af, og fortsæt så.

Jo mere nødderne bliver bearbejdet, jo mere olie frigives. Til sidst vil du ende ud med en blank, cremet masse, du kan smage til med salt og komme i et skoldet glas med tætsluttende låg. – Din helt egen hjemmelavede cashewnøddesmør! 👌

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.