Choko-orange bønnebrownies

Skal man spise sødt med lidt bedre samvittighed, kan det være en idé at styre uden om det raffinerede sukker og i stedet tilføje frugtsukker fra f.eks. dadler – her får man desuden lidt kostfibre med. Det har jeg gjort i de her skønne mørke og fugtige brownies med orangesmag. Bønner og mandler erstatter melet og dermed også en del af kulhydraterne. Alligevel er der masser af smag og kage-faktor i dem her, og du kan roligt servere dem for selv dine mest helse-forskrækkede gæster.

Kagen skal bages dagen før, den skal spises. Eller tidligere. Den holder sig fint en uge i køleskabet og bliver bestemt ikke dårligere af opholdet på køl 😉

Det skal du bruge:

100 g mandler
200 g kogte sorte bønner
3 æg
½ tsk vanillepulver, f.eks Urtekram
125 g dadler
2 spsk ahornsirup
1 velmoden banan
50 g kakao
30 g smør
Revet skal af en usprøjtet appelsin
100 g mørk chokolade

Tænd ovnen på 180 grader ved almindelig over-undervarme.

Blend mandlerne til mel. Smelt smørret, og lad det køle af.

Banan, dadler, ahornsirup, æg, bønner og appelsinskal blendes til en lind masse. Herefter blandes mandelmel, vanille, kakao og fedtstof i æggeblandingen.

Hak chokoladen groft, og vend den i dejen.

Dejen kommes i en kvadratisk bageform (ca. 20 x 20 cm) med bagepapir og bages ca. 25 minutter. Køl så kagen af, og sæt den i køleskabet.

 

logoKat

Leave a Reply