I weekenden fik jeg lyst til at prøve kræfter med granola-barer. En lækker snack af gode ingredienser, der ikke sender blodsukkeret på voldsom rutsjetur. For at barerne ikke skulle blive for søde, tilsatte jeg tranebær – Urtekrams ‘Snack-tranebær’ viste sig at være virkelig lækre (og sukkerfri!) – og revet citronskal. Det gik over al forventning.
Du kan trygt kaste dig ud i dem her, og de kan jo varieres med hvad end, du har lyst til at komme i dem. De skal blot opbevares på køl for at holde på formerne;)
No bake granola-barer
14 stk
1 dl ahornsirup
3 spsk kokosolie, gerne med lidt top
1 spsk peanutbutter
– Smeltes i en gryde ved svag varme, røres godt sammen og afkøles.
50 g mandler
50 g valnødder
50 g cashewnødder
50 g tørrede tranebær
2 spsk hørfrø
150 g grovvalsede havregryn
1 tsk revet citronskal, finthakket
1 spsk proteinpulver
Evt. mørk chokolade
Valnødder, cashewnødder og tranebær grovhakkes og blandes sammen med de øvrige tørre ingredienser. Herefter tilsættes sirupmassen, og det hele fordeles i en firkantet form med bagepapir – jeg brugte et fad der målte cirka 25 x 15 cm. Bagepapiret skal stikke ud over formen. Sørg for, at massen ligger i et jævnt lag, og fold så bagepapiret indover. Så kan du presse det hele godt sammen, uden at blive klistret til. Sæt formen i fryseren en halv times tid.
Herefter skæres barerne ud i 14 stykker – eller flere, hvis du vil have dem mindre.
Vil du have chokolade på, smeltes den i et vandbad og dryppes over de kolde barer – det størkner hurtigt.