På en blå sky(r)

blåbærkompot
Her til morgen skævede jeg til min skyr og havde ikke sådan rigtig lyst til, at den skulle være min morgenmad. I frugtskålen lå kun æbler.

Pludselig slog det mig, at jeg havde frosne blåbær liggende i fryseren. Aha. Jeg fik derfor lyst til at koge en lille blåbærkompot til at forsøde min morgen (og skyr) med. Resultatet var både friskt, sødt og anderledes. Udover kompotten toppede jeg skyren med friske, syrlige æbler og hakkede mandler.

Det skal du bruge:

Frosne blåbær
Rørsukker
Finthakket citronskal
Vanillepulver
En lille smule vand

Det hele varmes op i gryde. Når bærrene er tøet op, mases de til med en ske – for eksempel og ad grydens kant – til der ikke længere er flere hele bær. Herefter bringes massen i kog et par minutter og køles af. Voila!

blåbærkompot

logoKat

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.