Mere grød til folket!

Grød

Morgenmad er for mig et vigtigt måltid. Det er her, jeg skal hente næring og energi til dagens gøremål, og derfor skal jeg også have noget ordentligt at spise. Det varierer egentlig meget, hvad jeg fylder i skrutten. Nogle dage står den på skyr med frugt og nødder, andre dage laver jeg en smoothie på frosne bær, og andre dage igen bliver det ristet rugbrød med hårdkogt(ja, sådan kan jeg altså bedst lide det) æg. Det kommer helt an på, hvad jeg har lyst til.

Når det bliver koldt udenfor, får jeg lyst til havregrød. Og det er altså ikke noget, jeg som barn er blevet fodret med hjemme på Fyn. Det kommer fra en tid, hvor jeg delte lejlighed med en svensk og en norsk arkitektstuderende, hvis morgenmad tit bestod af den famøse grød. Ved ikke om man er ekstra grød-spisende længere nordpå? Uanset tog jeg i hvert fald grøden til mig, og i dag, hvor jeg i øvrigt ligger syg med noget influenza-lignende noget, var det igen blevet tid til en portion.

Hvis du kun har fået udgaven bestående af gryn og vand, kan jeg godt forstå, hvis du sidder og rynker lidt på næsen ved tanken. Men faktisk er der uendeligt mange måder at pimpe din havregrød på, og hvis du har en mikroovn, er det virkelig nemt at lave.

Grundopskriften er meget simpel:

1 dl grovvalsede havregryn
2 dl vand

Begge dele kommes i en skål og tilberedes i mikroovnen. Hos mig får det 3 minutter og 30 sekunder for fuld power. I dag puttede jeg 1 tsk hørfrø og en lille håndfuld hakkede mandler sammen med grynene. Efter tilberedning tilføjede jeg friske, hakkede dadler – de giver en fantastisk karamel-agtig sødme og nærmest smelter, når de kommer i kontakt med den varme grød. Grøden fik også lige en 1/2 tsk kanel.

Ellers kan man jo tilsætte andre gode sager som f.eks. honning, kokosolie, kokosmel, banan i tern, finthakket æble, blåbær, rosiner, gojibær, dine yndlingsnødder, revet citronskal, vanillepulver eller noget helt andet.

Velbekomme!;)

logoKat

Leave a Reply