Nemme hvad-du-har-i-skabet Brownies

Brownies

Brownies. Nogle gange melder lysten sig bare, og så skal det helst være NU, der er lækker kage til rådighed. Den kan jeg ikke helt klare. Til gengæld deler jeg her en opskrift, der er forholdsvis nem og hurtig at lave, og som kan laves af de ting, jeg altid selv har i køle- og køkkenskab. Den er altså uden chokolade, da en plade ikke får lov at overleve særligt længe herhjemme…;) 

En anden praktisk foranstaltning er, at portionen er lille. Her bliver 4-6 stykker brownies alt efter hvilken form, du bager i. Det er en god ting herhjemme, hvor en hel bradepande er så godt som umulig at administrere.

Jeg har afprøvet, mikset og justeret i forskellige opskrifter, så jeg endte med et resultat, der var lige, som jeg ville have det: En fugtig brownie med masser af nødder, der ikke var alt for sød.

Det skal du bruge:
50 g smør
100 g rørsukker
1 æg
75 g nødder, grofthakket
45 g hvedemel
1/4 tsk Urtekram vanillepulver
2 – 2,5 spsk kakao
1/5 tsk salt
Smør og rasp til din bageform

Sådan gør du:
Smørret smeltes og køles af.

I en skål piskes sukker og æg til en luftig masse med elpisker.

I en anden skål blandes de tørre ingredienser med de hakkede nødder. Her bruger jeg bare, hvad jeg har, men jeg foretrækker nødder, der kan give lidt modspil til det søde – valnødder, hasselnødder eller paranødder, f.eks. En god blanding fungerer også fint.

Den tørre blanding røres i æggemassen sammen med det smeltede, afkølede smør.

Fat et lille ovnfast fad. Jeg bruger et lille tærtefad med en diameter på 17-18 cm. Ja ja – jeg er rebel, I know! Sådan at bryde med reglen om, at brownies er FIRKANTEDE. Nå, men fadet smørres og drysses med rasp. Vend lige fadet på hovedet, så den overflødige rasp falder af. Man kan sagtens undlade raspen, men jeg synes, det giver en lækker ‘skorpe.’

Fordel dejen i formen. Du behøver ikke bruge krudt på at smøre den omhyggeligt ud til kanterne – den kravler selv på plads under bagningen.

Bages ved 175 gr. varmluft i ca. 20 min.
Vil du have mere snask, kan du tage dine brownies ud af ovnen lidt før. Uanset køles kagen af, før du skærer ud og serverer. Enten som den er eller med et klat is eller flødeskum og måske lidt frugt?

Velbekomme!

logoKat

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.