Jeg sætter lidt en ære i at bruge, hvad jeg har i køleskabet. Oftest er det indholdet i grøntsagsskuffen, der afgør, hvad vi skal have at spise. For jeg bryder mig ikke om tanken om altid at handle ind efter, hvad man lige har lyst til. Det gør vi selvfølgelig også, men så forsøger jeg virkelig at få brugt de ingredienser, der så havner i vores køkken.
Efter en uges ferie på dejlige Bornholm – der kommer i øvrigt snart en lille guide til solskinsøen – kom vi hjem til et temmelig tomt køkken. Aftensmaden den anden dag blev derfor grov spaghetti med tomatsovs og revet grana padano. Hurra for basislager! Det var ganske lækkert, men pga. en lidt for heftig chili, endte jeg ud med at hælde en ekstra dåse tomater i og stod derfor med en temmelig stor portion sovs = rester.
Dem fik vi så glæde af her til morgen, og du kan gøre det samme med dine.
Det skal du bruge:
En rest tomatsovs
Æg
Olivenolie
Evt. rugbrød
Varm lidt olie på en pande og hæld så tomatsovsen på – den skal varmes godt igennem. Herefter slås æg udover – jeg lavede tre æg til to personer. Skru ned for varmen og læg låg på. Herved får æggene også varme ovenfra. Det skal nu stå og hygge sig, til æggene er tilberedt, som du kan lide dem.
Serveres med ristet rugbrød.
Velbekomme!