På opfordring deler jeg her den velduftende Tikka Masala, som min bedre halvdel sommetider frembringer i vores køkken. Den er dejlig, krydret og bestemt værd at lægge lidt kræfter i.
Vi kan desværre ikke tage æren for den, da manden min altid tager udgangspunkt i Jamie Olivers opskrift.
Kylling Tikka Masala
4-6 personer
Det skal du bruge:
4 Kyllingebryster
2-3 løg
1 frisk rød chili
5 cm frisk ingefærrod
Et lille bundt frisk koriander
En klat smør
Jordnøddeolie eller anden vegetabilsk olie
70 g Tikka Masala pasta, gerne PATAK’s
Havsalt og friskkværnet peber
1 ds flåede, hakkede tomater
1 ds kokosmælk
Tilbehør:
Basmatiris
En lille håndfuld mandler, hakket
1 citron
Sådan forbereder du retten
• Skær kyllingebrysterne i strimler på størrelse med pomfritter
• Pil løgene, halver dem, og skær dem derefter i tynde skiver
• Vask og skær chilien i tynde ringe
• Skræl ingefærroden, og hak den fint
• Skyl koriander, og nip bladene af. Hak stilkene fint
• Skær citronen i både
Sådan tilbereder du retten
• Opvarm en stor, tykbundet gryde eller sauterpande
• Tilsæt smør og et stort svæt olie, og svits løg, chili, ingefær og hakkede korianderstilke i 10 minutters tid, til løgene er bløde og gyldne
• Tilsæt Tikka Masala pasta og kyllingestrimler; krydr strimlerne med salt og peber, og brun dem let på alle sider
• Tilsæt flåede tomater og kokosmælk
• Fyld en af de tomme konservesdåser med vand, hæld det i gryden, og rør det hele godt igennem
• Bring saucen i kog, skru ned for varmen og lad retten simre under låg i cirka 20 minutter
• Hold øje med gryden, så retten ikke brænder på eller koger tør; tilsæt evt. mere vand
• Kontrollér, at kødet er mørt, og smag så til med salt og peber.
Serveres med ris, creme fraiche, frisk koriander og citronbåde.
Nicolas tilsætter gerne peberfrugter og nogle gange buketter af blomkål, for at få lidt mere grønt. Vi topper med creme fraiche 6% eller hytteost – og så ellers frisk koriander og hakkede mandler eller cashewnødder.
Velbekomme!
MUMS!
Når jeg laver det, bruger jeg som regel 2-3 hele kyllingefiletter (450g), 2 store løg (høhø) og 2 dåser hakkede tomater. Så bliver konsistensen helt rigtig og rigeligt med mad til et par dage.
Pingback: Grove samosaer med feta og spinat - Katten og SækkenKatten og Sækken