Den er chewy, afbalanceret sød og i det helt taget så møglækker, at den er et dødsensfarligt bekendskab. Jeg undskylder på forhånd. Opskriften er ikke min, men simpelthen for god til ikke at blive delt. Her kommer den:
Bund
125 g smør
140 g hvedemel
140 g brun farin
50 g alm. kokosmel
Karamelfyld
1 ds kondenseret mælk
3 spsk ahornsirup
Lidt salt
30 g smør
Chokoladetopping
25 g smør
125 g mørk chokolade
Sådan gør du:
Tænd ovnen på 175 gr. varmluft
Bund: Smørret smeltes i en gryde og tages af varmen. Heri blandes brun farin, kokos- og hvedemel og det hele røres godt sammen, til det er ensartet. Massen trykkes jævnt ned i et ca. 20 x 20 cm ovnfast fad med bagepapir. Sørg for at få det så plant som muligt. Bag bunden i 12-15 minutter, til den er lysebrun.
Karamel: Kondenseret mælk, ahornsirup, salt og smør blandes i en (gerne lidt tykbundet) gryde. Lad det koge op, mens du rører godt rundt. Skru så ned på mellemvarme, og bliv ved med at røre indtil massen bliver lys karamelfarvet og tykkere i konsistensen. Her er det meget vigtigt at røre godt til, ellers brænder skidtet fast i bunden. Men giv den gerne 10 minutter, eller hvad der nu skal til, for at den får lidt farve – den skal have farve for at få den der karakteristiske karamelsmag. Men pas endelig på ikke at plaske for meget med det – brændende varm karamel skal man ikke spøge med. Tag evt. grillhandsken på den hånd, du rører rundt med.
Når bunden har bagt, hældes karamellen ovenpå. Sæt nu fadet yderligere 10-15 minutter i ovnen(samme temperatur), til karamellen er fast og gylden.
Lad herefter bund med karamel køle helt af i formen.
Chokolade: Den mørke chokolade hakkes. Smørret smeltes, og heri røres chokoladen, til den er helt opløst. Smør massen jævnt på den afkølede kage. Lad chokoladen størkne.
Kagen sættes på køl, hvor den skal sætte sig i mindst et par timer. Eller endnu bedre; til dagen efter. Opbevares også i køleskabet. Inden servering skæres den i kvadrater med en skarp kniv.
Velbekomme!