Sundere mandelkage med sommerbær

sommerkage

Sommerens smukke og farvestrålende bær smager jo fantastisk, som de er. Men den bageglade – ja, det er så mig – har alligevel tænkt i kagebaner. Og så endda på den sundere måde. Jeg har nemlig eksperimenteret med en sukkerfri mandelkage, der får sin sødme fra lækre, bløde dadler. Resultatet blev super godt, og opskriften skal derfor deles. Bunden kommer jeg helt sikkert til at lave igen – den kan snildt bruges i andre sammenhænge end denne herlige sommerkage. Bunden bør bages dagen i forvejen, så den kan overnatte i køleren og sætte sig. Herved får den en rigtig lækker konsistens.

Det skal du bruge:

200 g mandler
50 g mandler, grofthakket
1/5 tsk salt
2 tsk bagepulver
4 æg
125 g bløde dadler uden sten
50 g kokosolie

Fyld:
En stang vanille
1 dl skyr
1/4 piskefløde
Evt. lidt agavesirup

Forskellige friske bær – helst de danske

Sådan gør du:

Tænd ovnen på 200 gr. varmluft.

De 200 g mandler kommes i blenderen og blendes til mel. Brug ikke krudt på at smutte mandlerne – de er fine, som de er. Herefter kommes melet i en skål, hvori de hakkede mandler, salt og bagepulver tilsættes.

I blenderen kommes så æg, dadler og kokosolie. Kør det til en glat ensartet masse.

Ægge-dadelmassen blandes med de tørre ingredienser. Hæld evt. bagepulveret gennem en si, så du undgår klumper.

Kom bagepapir i bunden af en springform, Ø22 cm, og smør den godt. Dejen fyldes i og bages midt i den forvarmede ovn i 20-25 min. Hen mod slutningen vil den formentlig have fået godt med farve på toppen, og det er derfor en god idé at lægge et stykke staniol henover, så den ikke bliver for sort.
Det er helt fint, hvis kagen stadig er lidt snasket i midten, når den er bagt – det giver bare en mere saftig kage. Vil man have den helt fast og bagt, skal den have ca. 25 minutter.

Lad kagen køle af. Kom film omkring og lad den overnatte i køleskabet. Alternativt kan kagen godt spises samme dag, som den er bagt, men her er resultatet altså noget mere kedeligt og tørt i det. Det vil jeg ikke anbefale.

Af fyld kan man jo bruge, hvad man har lyst til. Til denne kage kom jeg kornene af en stang vanille i fløden, inden jeg piskede den til skum. Herefter vendte jeg skyr i. Bruger man meget søde bær, ville jeg ikke søde det, men det kommer an på fyldet.

Fløde-skyr-cremen smøres på kagen lige inden servering og pyntes med masser af lækre, friske bær. Vil man peppe kagen mere op, kan man også komme hakket chokolade på. Eller hvad med frisk mynte? Mulighederne er mange.

Velbekomme!

mandelkage

logoKat

One thought on “Sundere mandelkage med sommerbær

  1. Selve kagen kan fint fryses ned, og tages ud til optøning, når den skal spises. Jeg har testet! 😉 Cremen laves ved servering.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.