Hvid chokoladekage med lakrids

Lakridskage
I weekenden fyldte min dejlige kæreste 30 år. Det fejrede vi med venner, vin og tre-retters menu. Heldigvis stod vi ikke for al maden selv – gutterne ovre på SWAG leverede for- og hovedret. Desserttjansen tog jeg mig af. Jeg gik her den sikre vej og lavede ‘lakridskage’ – en skøn konfekt-agtig sag, jeg ofte vender tilbage til, når vores gæster skal forkæles med noget sødt.
Opskriften kommer fra et lille hæfte, jeg fik med BoligLiv for nogle år siden, og er lavet af Camilla Biesbjerg. Den er super nem at lave, og så hitter den hver gang. Den kræver bare lidt planlægning, da den skal overnatte i køleskabet, før den er klar til servering.

Portionen her passer til en Ø22 springform og giver nok til 10 personer.

Det skal du bruge:
150 g smør + lidt til at smøre formen med
150 g hvid chokolade
150 g lyst rørsukker
3 æg
2 spsk lakridspulver – jeg bruger den iranske fra Tiger
100 g mandelmel

Ovnen tændes på 175 grader, og der lægges bagepapir i bunden af springformen. Smør formen godt.

Smør + chokolade smeltes forsigtigt i en gryde ved svag varme. Jeg har gaskomfur, og selv på det mindste blus, og der faktisk lidt for meget varme. Jeg gør derfor det, at jeg ikke smelter det helt færdigt, men simpelthen tager det af varmen og rører de sidste klumper ud. På den måde undgår jeg, at det skiller. Blandingen køler lidt af.

Pisk æg, sukker og lakridspulver med elpisker, til du har en luftig masse. Herefter tilsættes den afkølede chokoladeblanding. Pisk kort videre.

Vend så mandelmelet i. Du behøver ikke købe færdigt mandelmel men kan bare tage 100 g mandler og blende dem til mel. Skallen kan du sagtens lade sidde på – det gør jeg. Alternativt kan du smutte mandlerne, så du får en finere og mere lys mel (og kage). Vær i øvrigt obs på, at den blendede mel kan samle sig i klumper pga. fedtindholdet(vil jeg tro) – dem kan du bare røre ud.

Blandingen kommes i den smurte form og bages i 40-45 minutter.
Den virker ubagt i det, men det er meningen. Kagen skal stå et døgns tid i køleskabet, og her sætter den sig og bliver god i konsistensen.

Serveres f.eks. med god vanilleis, hindbærsorbet og friske blåbær.

Velbekomme!

Lakridskage

logoKat

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.